Fashion Photo&Video shooting - Baron Fashion 2015/16

Kako nastaju modne fotografije?

Za fotografije ovog formata potrebno je dosta vremena, najpre u pripremi za samo snimanje. Medju prvim stavkama je stil kreatora, odnosno nota ili tema koja se provlaci kroz modele kolekcije. Naspram te note se biraju foto modeli, lokacija, rekviziti. Uklapa se sminka, frizura i nakit. U ovom slucaju kreator je Mladen Milivojevic za Baron Fashion.
 Mladenova kolekcija nosi notu jorgovana, simbol buducnosti, obnove, romantike i ljubavi. Nezni tonovi i mirne linije su odredile Svecane salone na tvrdjavi, poznatije kao Titove za lokaciju snimanja. Mladen je jedan od retkih kreatora na ovim prostorima koji za svoje kolekcije bira jednu fotografiju sa vise ljudi, koje meni najvise pasu.

Bavim se modnom fotografijom vec niz godina i susretao sam se sa vecinom nasih kreatora i foto modela. Retko koji foto model moze da iznese fotografiju na pravi nacin. Naime kad je jedan model pogotovo na jednolicnoj pozadini, on ili ona nose fotografiju. I ukoliko je haljina nezna, elegantna i poza modela, izraz lica mora da prati haljinu. E tu je odabir modela presudan. Isto pravilo vazi i za "grupne - scenske" fotografije, sa malom razlikom, uglavnom jedna osoba nosi fotografiju i ona mora biti u skladu sa kreacijama, ostali su svita koji svojom jedinstvenoscu dopunjuje glavnog lika :) Takodje ono sto volim i ne volim kod Mladena je sto za snimanja uglavno kombinuje profesionalne modele i obicne ljude koji se cesto po prvi put profesionalno fotografisu. To mi otezava posao, ali da posebnu notu jer oni ne glume iskrenu emociju, vec je poseduju. Takodje u skladu sa mojim ukusom je odabir lokacija za Mladena. Znamo svi za onu staru :kralja ne čini kralj, nego oni oko kralja". Tako je i sa fotografijom. Lokacija nosi deo tezine :)

Tim koji stoji iza njega na ovom projektu se sastojao iz vise ljudi. Za nakit je bio zaduzen Vojislav Zakula, koji je za ovu priliku dizajnirao unikatan nakit. Kao set dizajner odnosno za dekoraciju Baron Fashion & Studio Flowers, a Hair & Make up: Baron Fashion. 

Uzivajte u fotografijama.
Do sledeceg Bloga

Komentari

scroll up